Mlčanie je zlato

14/07/2024 | Duchovné pravdy, Duchovno

Články na tento týždeň

Aktuálna modlitba

Najbližšia hromadná modlitba bude v pondelok (14.10.2024) a pokračovať môžete celý týždeň o 19:00. Info o aktuálnej modlitbe nájdete TU.

Aktuálne posolstvo

„Choď, jednaj, mysli a prežívaj tak, aby si sa nemusel červenať a hanbiť ak sa budeš dívať na kríž Pravdy. To maj neustále na pamäti.“

Dôležité odkazy

Najnovšie komentáre

  1. Dobrý den. Postrádám informace ohledně záplav v čr, sr, polsku, rakousku....

  2. Prajem si a nám všetkým,aby už konečne takéto rozhodnutia pár ľudí,kvôli ktorým by znovu trpelo niekoľko miliónov ostatných, navždy skončili.A…

Kontaktujte nás

Podpora

Ak nás chcete finančne podporiť môžete tak učiniť dobrovoľným príspevkom na IBAN:

SK5109000000005032227165

Ďakujeme všetkým za podporu


Páči sa ti, čo tu čítaš v oblasti duchovných článkov a dáva ti to zmysel? Klikaj na duchovneposolstva.sk, kde nájdeš duchovný chlieb pre svoju dušu 🙂 ⬇️


Sledujte nás na telegrame

Naučme sa skutočnej sile našich myšlienok a používajme ju rozumne. Vážnym zaoberaním sa skutočne hodnotnými myšlienkami ich zhutňujeme a tak posilňujeme. Posilňujeme ich ak ich pozdržíme a nevyslovujeme ihneď, pretože vtedy majú čas na seba naviazať rovnorodé myšlienkové formy. Zlučovaním takto posilnených myšlienok dokážeme sformovať útvary svetlé, pomáhajúce, láskavé a povznášajúce. Všetko krásne, čo podporujeme svojím úprimným chcením a myslením má šancu sa zhmotniť.

Tak aj nejeden z nás dokáže si zhmotniť dobré deje, či svoje ciele. Učia o tom mnohé teraz také populárne učenia na zhmotňovanie materiálnych statkov, povrchných cieľov a keď to ľuďom zafunguje, zabúdajú už na to, že takúto moc môžu používať aj na vyššie ciele ako na uspokojenie svojich chtíčov a márnotratnosť. Nenapadne im vôbec žiadna ďalšia súvislosť a úspech pripisujú tomu, či onomu učeniu, ktoré ich k tomuto „nastaveniu mysle“ priviedlo. Následky už nikto ďalej nerieši. Kto však nepochopí a nespracuje tento základ, neposunie sa ani ďalej.

Všetko, čo človek podporuje v mysli má predsa svoju moc a silu a treba dbať na to, aby jeho myšlienky vždy podporovali iba dobro a vysoké ciele. Totiž všetko to, o čo sa človek duchovne usiluje, sa musí prejaviť v hmote, pretože všetko duchovné sa v hmote odráža a preniká do nej. Keďže myšlienka je výsledkom chcenia ducha a vždy je spojená s pôvodcom, znova sa k nemu v hmotnej rovine vráti pokiaľ je to možné. Všetky následky dopadajú na človeka spätne vždy podľa sily, veľkosti a rozsahu účinku. Ak však človek zomrie, účinky sa prenesú do ďalšieho života s ním. Pozemské telo si človek iba prepožičiava, ale myšlienka je s ním spätá pretože človek to nie je jeho pozemské telo, človek je duch.

Pomyslime preto na to, ako sa prejavuje nátura ľudí v tom ako šíria myšlienky bez uvedomenia si akú váhu skutočne majú a šíria do priestoru chorobnú nenávisť, bludy, klamstvá, posmech. Namiesto toho, aby sa konečne začali skutočne zaujímať o to, prečo sa im následne spätne dejú v živote kadejaké „neprávosti“ a „zlé veci“, ktoré si takýmto nerozvážnym konaním sami spôsobujú a to ešte nerátam do toho už predchádzajúce nevyrovnané nitky karmy.

Je dôležité vyvarovať sa povrchným myšlienkam, ktoré človeka rýchlo strhnú vplyvmi okolia tam, kam nechce a je vydaný napospas cudzím myšlienkovým formám, ktoré sa na neho lepia a tých je vo svete už neúrekom práve kvôli celkovej povrchnosti a neuvedomelosti ľudstva všeobecne. Potom už je neskoro rozmýšľať prečo mám zrazu náladu akú mám, aj keď pred piatimi sekundami som ju nemal a asi ani nie je moja, ale cítim sa tak, tak asi moja bude. Práve tieto nálady a myšlienky nás dokážu najviac ovplyvniť a pokiaľ si to v danom momente nevieme uvedomiť, zamotávame sa do pasce. V takej chvíli je potrebné sa prebrať a byť uvedomelý, pretrhnúť niť, ktorá nám nepatrí a vrátiť sa späť do nášho čistého myslenia.

Ak prechovávame skutočnú myšlienku, musí ju nakoniec v nej nazhromaždená sila nútiť k uskutočneniu, pretože vznik a vývoj všetkého sa odohráva výhradne duchovne. Každá sila je len duchovnou a to čo vidíme v zhmotnenej podobe je vždy len posledný dôsledok predchádzajúceho duchovného deja. Keďže je všetka hmota, teda všetko pozemsky viditeľné, dôsledkom duchovného života, z toho logicky vyplýva, že my sami máme nám zverenú moc k tvorbe a formovaniu našich pozemských pomerov. Človek si teda sám zmierňuje, alebo celkom odstraňuje následky rozuzľujúcej sa karmy a následkov pochybení v myslení aj v terajšom živote a to tým, že udržujte svoje myšlienky čisté, hodnotné a pomáhajúce a cvičí sa v prvom rade v mlčaní, ak chce tieto myšlienky skutočne posilniť, aby mu poskytli ochranu.

Presvecujme svoje mysle, naučme sa naplno a správne využívať silu našich myšlienok. Využívajme svoj čas múdro, posilňujme svetlé obrazy a formy, zhutňujme a spájajme naše svetlé myšlienky pretože ako sa spájaním utvára a formuje jednotlivá myšlienka, tak je to aj s človekom, aj s celým stvorením. Neustálym spájaním vznikajú nové formy silou chcenia, a to je cesta k úspechu. Spájaním našich svetlých myšlienok vytvoríme záplavu svetla, ktorá presvetlí tak celý národ a pozdvihne nás nahor bližšie k Bohu.

Zdieľať článok

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Israismael
Israismael
3 months ago

Veľmi dobrý článok..Dúfam,že ľudia trošku viac pochopía čo dokážu myšlienky ,že aká je to sila .. Môžu si totiž nimi tvoriť na Zemi peklo alebo aj Raj alebo aj inak povedané >nepokoj a depky rôzneho charakteru >alebo pokoj a mier .Pretože každá jedna myšlienka pokiaľ nie je prchava a slabá má svoju odozvu v spätnom účinku od zdroja ,dokonca v 10 násobne silnejšom účinku Myšlienka má energiu ,prúd ,má silu prúdenia ..len si predstavte,že preklinate niekoho ,a predstavte si spätný účinok 10x silnejší, ktorý na vás časom dopadne ….aká je to depka a silné nešťastie,že si to takto privolate …