Bdelosť

27/06/2024 | Duchovné pravdy, Duchovno

Články na tento týždeň

Aktuálna modlitba

Najbližšia hromadná modlitba bude v pondelok (14.10.2024) a pokračovať môžete celý týždeň o 19:00. Info o aktuálnej modlitbe nájdete TU.

Aktuálne posolstvo

„Choď, jednaj, mysli a prežívaj tak, aby si sa nemusel červenať a hanbiť ak sa budeš dívať na kríž Pravdy. To maj neustále na pamäti.“

Dôležité odkazy

Najnovšie komentáre

  1. Dobrý den. Postrádám informace ohledně záplav v čr, sr, polsku, rakousku....

  2. Prajem si a nám všetkým,aby už konečne takéto rozhodnutia pár ľudí,kvôli ktorým by znovu trpelo niekoľko miliónov ostatných, navždy skončili.A…

Kontaktujte nás

Podpora

Ak nás chcete finančne podporiť môžete tak učiniť dobrovoľným príspevkom na IBAN:

SK5109000000005032227165

Ďakujeme všetkým za podporu


Páči sa ti, čo tu čítaš v oblasti duchovných článkov a dáva ti to zmysel? Klikaj na duchovneposolstva.sk, kde nájdeš duchovný chlieb pre svoju dušu 🙂 ⬇️


Sledujte nás na telegrame

ČO JE TO BDELOSŤ?

A opäť hľadajme v Posolstve Grálu odpoveď, i na túto dôležitú formu nášho pôsobenia.

Zo Slova Božieho sa môžeme dozvedieť, že bdelý človek PREDVÍDA A VIDÍ zákonite to, čo iní nie! 

Prečo? 

Lebo bdelosť je plne odvislá od hybnosti ducha! Len pohyblivý duch, môže byť bdelý, inak to nie je ani možné. 

Pretože kto sa duchovne hýbe, snaží sa čo najviac opierať o Vôľu Božiu, ktorá sa vo svojej Dokonalosti prejavuje skrze neúplatné Zákony. 

Človek dobrovoľne poslušný Božím Zákonom VIE, že mu to spätne prináša radosť a blaženosť a rovnako sa učí poznávať, kam všetko dianie, malé i veľké, vyústi vo svojich následkoch.

Kto sa snaží deň po dni, stále viac žiť podľa Božej Vôle, ten sa zákonite hýbe duchovne, stáva sa živým v sebe a tým aj bdelým, teda stáva sa vidiacim a vediacim a môže tak mnohým nedorozumeniam a problémom PEDCHÁDZAŤ už v zárodku, skrze zdravé postoje.

Bdelý človek vidí, kam by ho to, na čo sa zameriava, čo prežíva a čo ho obklopuje, kam by ho to doviedlo v následkoch, preto opierajúc sa o Božie Zákony, takýmto spôsobom predchádza problémom resp. špatným možným následkom! 

Pozornosť však nie je bdelosťou. Byť pozorným, dávať si na niečo pozor, alebo byť opatrný, je spravidla záležitosťou rozumu a pudov.

Bdelosť, je však záležitosťou Ducha v človeku, teda záležitosťou citu a vyciťovania, ako priamy dôsledok zdravého duchovného pohybu…

Zdroj

Zdieľať článok

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Israismael
Israismael
3 months ago

Dobre ! Tak skúsme si to rozmeniť na drobné ..Dnes napíšem len v krátkosti ..
Pozrime sa ako vidí napr . náš slovenský liberál dianie vo svete alebo dianie na Slovensku … a ako to vidí človek s pohybujucim sa duchom ..
Liberál meria ľudí podľa politických strán,napr zaraďuje a zatrieduje podľa toho kto ako volil ,že kto volil smer a kto PS, a teda riadi sa bez ducha a jedine rozumom..Liberál nevidí správne to ,že čo je proti Bohu ,nevidí že mnohé agendy ,ktoré oni adoruju a podporujú sú viac-menej temnom..A tak liberál či vie o tom či nie je naviazaný na temno ,ale popritom si myslí že je na správnej strane …
Človek s duchom ,ktorý sa hýbe už dlhšie ,alebo sa začal hýbať ,ktorý nemeria iba rozumom ako liberál ,tak veľmi ľahko spozna duchom ,že čo je proti Bohu .A čo je tým pádom proti ľudstvu a čo je temné ..Toto je úplne jednoduché poznanie a takto sú nastaveni ľudia na určité hodnoty ,ktoré ich povedú na cesty ktoré si zvolili ..

Dária
Dária
3 months ago

Dovolím si doplniť:
 
Ak sme duchovne bdelí a naša činnosť je stále vedomejšia, už nerobíme nič tak, ako by sme driemali.

Celá spoločnosť sa usilovne snaží, aby sme jednali automaticky; chce z nás vyrobiť automat a dokonale výkonný mechanizmus.Všetko, čo robíme, musí byť automatické. Spoločnosť nemá o našu duchovnú bdelosť záujem; naša bdelosť je pre spoločnosť problém. Žiada po nás väčšiu výkonnosť, väčšiu produktivitu. Nechce, aby sme jednali ako ľudia, pretože potrebuje, aby sme boli ako mechanické zariadenia a tak nás ženie ku stále väčšej výkonnosti a menšej bdelosti. Sme síce výkonnejší, ale naša duša postupne ustupuje do úzadia.
 
Snažme sa pochopiť, že veškeré úsilie meditačných a koncentračných metód je zameraných na to, aby sme prestali byť automatmi, aby sme znovu začali byť bdelí, aby sme boli opäť človekom a nie strojom.

Skúsme zo začiatku ½ hodiny denne kráčať úplne vedome, jednoducho sledovať svoje kroky a budeme prekvapení, ako v kľude, ako tíško a pohodovo budeme o chvíľu vnútorne vypadať a ako sa budeme fajn cítiť.
 
Rovnako tak to treba skúsiť i s dýchaním, ktoré sa snažme pozorovať, ako vdychujeme, ako prúdi vzduch až do pľúc, cítime ho, na chvíľu zadržme a znovu precíťme, ako vzduch výdychom zas vychádza von. A tak sa tomu skúsme povenovať tiež denne aspoň hodinu.

Pretože, ak ten proces vedome pozorujeme, budeme prekvapení, ako toto pozorovanie vedomého dýchania nám prináša duchovné stíšenie a toľko bdelosti, že sa budeme vnútorne cítiť veľmi oslobodzujúco. Je to zmena, ktorá pozvoľna transformuje náš život na život vedomý (a nie automatický).
 

Alena
Alena
3 months ago

Na politiku,politikárčenie a politikov zabudnime,navždy!To ich odporné politické ego nie je žiadna tvorivá sila,je to odpad.

Israismael
Israismael
Reply to  Alena
3 months ago

Ide o to že udalosti okolo hnusnej politiky môžu ukázať ľuďom ,že kde to temno ozaj je a odkiaľ prichádza v globále k obyčajným ľuďom ..Lebo keď vidíme procesy v Amerike ,čo sa valí z americkej strany aká politika spolu s kolektívnym západom a kto vidí správne tie procesy tak nebude predsa chváliť a adorovat Ameriku a západ …Dnes veľká kopa ľudí a hlavne liberálne naladených u nás na Slovensku idú aj život položiť za Ameriku a Ukrajinu a za kolektívny západ ..Popritom odtiaľ od hegemona ide najväčšie temno a temné agendy..