Štúdia zistila, že rastlinné oleje (napr. sójový, repkový) majú „pozoruhodné estrogénne vlastnosti“

21/05/2024 | Zdravie

(Ethan Huff, Natural News) Vedeli ste, že rastlinné oleje sú jednou z najhorších potravín, ktoré môžete konzumovať, najmä ak pochádzajú z geneticky modifikovaných plodín (GMO)?

Najnovší výskum totiž ukazuje, že rastlinné oleje majú „pozoruhodné estrogénne vlastnosti“, čo znamená, že feminizujú telá ľudí, ktorí ich konzumujú, vrátane mužov.

Sójový olej, ktorý je najčastejšie konzumovaný rastlinný olej v Spojených štátoch, je obzvlášť škodlivý, spúšťa génovú dysreguláciu a neurologické problémy. Predošlé výskumy ukázali, že konzumácia sójového oleja zhoršuje schopnosť človeka vytvárať väzby s ostatnými ľuďmi a zároveň spúšťa nezdravé priberanie na váhe – čo nie je dobré.

V tomto novšom výskume sa vedci zaoberali geneticky modifikovanými aj geneticky nemodifikovanými rastlinnými olejmi, ako sú napríklad sójový a repkový, ktoré sú hojné zastúpené v konvenčných potravinách.

Vedci zistili, že u každého jedného testovaného subjektu viedla konzumácia týchto olejov k preukázanej ovariálnej toxicite.

Odborníci z Teheránskej univerzity lekárskych vied v Iráne konkrétne skúmali reprodukčnú toxicitu geneticky modifikovaných aj geneticky nemodifikovaných rastlinných olejov u samíc potkanov druhu Wistar.

Impulzom tohto výskumu bolo stavať na skoršom výskume, ktorý dokázal účinky rastlinných olejov pri narúšaní endokrinného systému.

V rámci svojho výskum tím vedcov kŕmil potkany slnečnicovým olejom bez GMO, GMO kukuričným olejom a GMO repkovým olejom, pričom všetky boli zakúpené z miestneho trhu. Potkany boli kŕmené týmito olejmi počas 28 dní, po ktorých nasledovala sada testov, ktoré boli vykonané na konci štúdie.

Výskumníci merali sérové ​​hladiny lipidov a pohlavných hormónov zvierat. Tiež vykonali pitvy tých, ktoré zomreli.

Nakoniec vedci zistili, že bez ohľadu na to, akými olejmi boli zvieratá kŕmené, všetky vykazovali vážne reprodukčné abnormality vrátane atrofie (zmenšovania) vaječníkov, zápchy a viacerých folikulárnych cýst.

Ďalej zistili, že všetky oleje vykazovali u zvierat „pozoruhodné estrogénne vlastnosti“, čím podstatne zvýšili ich hladiny estradiolu (estrogénu) v krvnom sére.

(Súvisiace: Pozrite si ďalšie dôvody, prečo by ste sa mali vyhýbať konzumácii rastlinných olejov.)

Neexistuje dobrý dôvod na konzumáciu rastlinných olejov

Zistenia pridávajú ďalší pohľad na predchádzajúce zistenia publikované v roku 2020, ktoré ukázali sociálne disociačné vlastnosti konzumácie rastlinných olejov, čo znamená, že priamo zasahujú do normálnej väzby, ktorá sa vyskytuje medzi členmi rovnakého druhu.

U myší sa zistilo, že najmä sójový olej ničí oxytocín, známy aj ako chemikália vytvárajúca vzájomné väzby (náklonosť) medzi jedincami. Keďže 60% všetkého oleja spotrebovaného v USA je zo sójových bôbov, mohlo by to vysvetľovať túžbu po krvi, po vojne, konflikte a rozdelení spoločnosti?

V predchádzajúcej štúdii niektorým myšiam podávali kokosový olej, ktorý má vysoký obsah nasýtených tukov, a nie sójový olej. Tieto myši boli v poriadku, zatiaľ čo konzumenti sóje vykazovali známky genetického poškodenia v hypotalame (žľaza v mozgu).

„Medzi génmi, ktoré boli dysregulované diétou obsahujúcou sójový olej, boli gény spojené so zápalmi, neuroendokrinnou, neurochemickou a inzulínovou signalizáciou, ako aj s produkciou oxytocínu, dôležitého hormónu,“ napísal Conrad Scott v článku pre časopis Herculean Strength.

„Oxytocín sa podieľa na empatii a sociálnej väzbe, ako aj na ďalších dôležitých biologických procesoch vrátane priberania. Mnohé z génov, ktoré boli dysregulované sójovými olejmi, sú tiež spojené s neurologickými ochoreniami, vrátane Alzheimerovej choroby, Parkinsonovej choroby a autizmu.“

Ďalším negatívnym vplyvom konzumácie sójového oleja je inzulínová rezistencia, ktorú v organizme vytvára.

To vysvetľuje, prečo ľudia, ktorí konzumujú veľa sóje, výrobkov z nej a iné rastlinné oleje, majú tendenciu k nadváhe a nedostatku svalov. Rastlinné oleje totiž nie sú výživnou potravinou a nemajú čo robiť v našom jedálničku.

Záver

„Kedysi, nie je to tak dávno, sa považovalo za výhradu bláznov a konšpiračných teoretikov tvrdiť, že priemyselné chemikálie nachádzajúce sa v životnom prostredí, najmä v pitnej vode a potravinovom reťazci (vrátane rastlinných olejov), spôsobujú vážne reprodukčné účinky na zvieratá a ľudí,“ hovorí Scott.

Dnes túto skutočnosť bohužiaľ už potvrdila aj oficiálna veda, a teda sú to „konšpiračné fakty“. Ďalšie súvisiace novinky o podobných témach nájdete na stránke Poisons.news.

Autor: Ethan Huff, Zdroj: naturalnews.com, Spracoval: Badatel.net

Zdieľať článok

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Alena
Alena
4 months ago

A slávne tofu?Nič odpornejšieho som neochutnala.Nebudem to jesť ani zadarmo,gumu akúsi.

Lea
Lea
Reply to  Alena
4 months ago

A zamysleli ste sa niekedy nad tým, kde vsade sa sója (akéhokoľvek formátu) nachádza? Je žalostné, keď si začnete citat ÚPLNE VŠETKO čo hodláte zjesť, aké má zloženie. V drvivych minimálne 50% je sója, sojovy olej, sójové bôby, sojova muka, sojova bielkovina, sójový lecitín,… o cukrovinkách nehovoriac… odporúčam si na to davat veľký pozor.