Tanzánijský Prezident, ktorý bol skeptický a kritický voči západným očkovacím látkam, je mŕtvy potom, čo bol dva týždne nezvestný

18/03/2021 | Zo sveta

Dnes sa uvádza, že tanzánijský prezident John Magufuli zomrel po viac ako dvoch týždňoch nezvestnosti.

O prezidentovom úmrtí dnes informovala viceprezidentka krajiny Samia Suluhu, ktorá uviedla, že prezident zomrel na zlyhanie srdca. Mal 61 rokov.

Asi pred dvoma týždňami Health Impact News publikovali článok, ktorý napísal Rishma Parpia z The Vaccine Reaction a ktorý informoval, že prezident John Magufuli aj jeho ministerka zdravotníctva Dorothy Gwajima oznámili, že ich krajina nemá v pláne odporúčať rozsiahle používanie Vakcíny COVID-19 v africkej krajine.

2. februára 2021 tanzánijská ministerka zdravotníctva Dorothy Gwajima oznámila, že jej krajina nemá v pláne odporúčať rozsiahle používanie vakcín COVID-19 v africkej krajine.

Toto oznámenie prišlo niekoľko dní po tom, čo tanzánijský prezident John Magufuli vyjadril znepokojenie nad bezpečnosťou a účinnosťou vakcín COVID-19 vyvinutých a vyrobených v západných krajinách.

Prezident Magufuli uviedol, že ministerstvo zdravotníctva bude akceptovať vakcíny COVID-19 až po tom, čo ich odborníci v Tanzánii preskúmajú a certifikujú. Ministerka zdravotníctva Dorothy Gwajima vysvetlila:

“Zatiaľ nie sme spokojní s tým, že tieto vakcíny boli klinicky preukázané ako bezpečné.”

Prezident Magufuli zopakoval, že nedovolí, aby sa Tanzánci používali ako morčatá v pokusoch s vakcínami COVID-19, ktoré uskutočnili výrobcovia vakcín.

Varoval, že vakcíny COVID-19 môžu byť škodlivé, a naliehavo žiada Tanzáncov, aby prestali žiť v strachu a prijali zdravé opatrenia na kontrolu chorôb a zdravého životného štýlu.

Minister zdravotníctva Gwajima povedal:

„Musíme si zlepšiť osobnú hygienu, umývať si ruky tečúcou vodou a mydlom, používať vreckovky, bylinné pary, cvičiť, jesť výživné jedlo, piť veľa vody a používať prírodné lieky, ktorými je náš národ obdarený.“

Takmer okamžite po uverejnení tohto článku sa prezident Magufuli vytratil z verejného života.

Minulý týždeň Kit Knightly, ktorý písal pre Off-Guardian, napísal článok s názvom: Tanzánia – druhý Covidový puč ?

Zmiznutie prezidenta Johna Magufuliho ho robí potenciálne druhou hlavou štátu, ktorá je „Popieračom Covidu“, ktorá stratí moc.

Opozícia v rôznych obdobiach obvinila prezidenta z hospitalizácie v nemocnici „Covid19“ v Keni alebo Indii , hoci zatiaľ neexistujú dôkazy, že by to tak bolo.

Pre doplnenie kontextu je John Magufuli jednou z hláv štátov „Popieračov Covidu“ z Afriky.

Skvele dal svojej kancelárii predložiť na testovanie päť neoznačených vzoriek – kozu, motorový olej, papáju, prepelicu a jackfruit – a keď sa štyri vrátili pozitívne a jedna „nepresvedčivá“, zakázal testovacie súpravy a vyzval na vyšetrovanie ich pôvodu a výroby. .

V minulosti tiež spochybňoval bezpečnosť a účinnosť predpokladaných „covid vakcín“ a nepovolil ich použitie v Tanzánii.

V západnej tlači bol Magufuli vykresľovaný ako „anti-vedecký“ a „populistický“, ale nie je fér tvrdiť, že zdravie obyvateľov Tanzánie je pre prezidenta nízkou prioritou. V skutočnosti je to úplne naopak.

Po víťazstve v prvých voľbách v roku 2015 znížil vládne platy (vrátane svojich), aby zvýšil financovanie nemocníc a nákup liekov na AIDS.

V roku 2015 zrušil oslavy Dňa nezávislosti a tieto peniaze použil na zahájenie anti-cholerovej kampane. Zdravotná starostlivosť bola jednou z hlavných priorít jeho administratívy a Tanzánijská priemerná dĺžka života sa počas jeho pôsobenia každý rok predlžovala.

Negatívne pokrytie prezidenta Magufuliho je fenomén veľmi nedávny. Na začiatku svojho predsedníctva dokonca dostal žiarivé poznámky od západnej tlače a Sorosových think-tankov, chválil jeho reformy a označil ho za „príklad“ pre ďalšie africké národy.

Všetko sa zmenilo, keď hovoril o tom, že Covid je podvod.

Ak sa dočkáme náhlej smrti a/alebo výmeny prezidenta Tanzánie, nebude to prvá africká hlava štátu, ktorá vo veku Covidu postihla takýto osud.

Vlani v lete Pierre Nkurunziza, prezident Burundi, odmietol hrať spolu s Covidom a nariadil delegácii WHO opustiť svoju krajinu … predtým, ako náhle zomrel na „infarkt“ alebo „podozrenie na Covid19“.

Jeho nástupca okamžite zmenil každú jednu zo svojich politík Covid, vrátane pozvania WHO späť do krajiny.

Bol to náš prvý Covidov puč a vyzerá to, že Tanzánia by mohla byť pokojne ďalšia.

Prezident Magufuli ťažko môže byť „anti-vedecký pracovník“. Mal magisterské a doktorské tituly z chémie na University of Dar es Salaam. V roku 2019 mu univerzita v Dodome udelila čestný doktorát za zlepšenie ekonomiky krajiny.

Očakával by som, že nastupujúca nová administratíva teraz rýchlo prijme západné experimentálne „vakcíny“ na COVID, podobne ako sa to stalo v Burundi.

Zdroj

Zdieľať článok

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments