Tyrani z EÚ hlasovali za potrestanie Maďarska za Orbánovu „mierovú misiu“ – prečo tak nenávidia mier?

22/07/2024 | Zo sveta

Maďarský premiér Viktor Orbán vyvoláva v Európe vlny odporu voči globalistickým plánom Európskej únie (EÚ). Z tohto dôvodu tyrani, ktorí riadia EÚ, začali križiacku výpravu proti Orbánovi, ktorej cieľom je potrestať ho za jeho „mierovú misiu“ týkajúcu sa vojny na Ukrajine.
Po tom, čo Orbán nedávno uskutočnil niekoľko návštev Kyjeva, Moskvy a Pekingu, EÚ začala čiastočne bojkotovať všetky ďalšie stretnutia organizované maďarským predsedníctvom EÚ. Približne 63 poslancov Európskeho parlamentu (EP) tiež hlasovalo za pozastavenie hlasovacích práv Maďarska v EÚ ako odvetu za Orbánove postoje.

Podľa správ by čiastočný bojkot EÚ znamenal, že na všetky ďalšie zasadnutia, ktorým predsedá Maďarsko, by boli z bloku vyslaní len úradníci, nie komisári.

Orbán sa počas svojho turné po kľúčových hlavných mestách v Európe a Ázii zasadzoval za mier, teda za to, aby na Ukrajine už nebola vojna. Je jasné, že Rusko vo vojne jednoznačne vyhráva, čo znamená, že pokračovanie v hádzaní zbraní a peňazí na Zelenského režim bude len odčerpávať zdroje Západu a zároveň ešte viac demoralizovať západné obyvateľstvo.

Väčšina vedúcich predstaviteľov EÚ je rozhorčená Orbánovou výzvou na mier a tvrdí, že nemá právo hovoriť takéto veci v rozpore s programom EÚ, USA a NATO proti Rusku.

Rakúsko, Holandsko a Luxembursko odsúdili prenasledovanie Orbána zo strany EÚ

Jedným z mála lídrov EÚ, ktorí sa postavili proti Orbánovmu prenasledovaniu, je rakúsky kancelár Karl Nehammer, ktorý pochválil Orbána za prelomenie tabu. Nehammer tvrdí, že bojkotovanie Maďarska nepovažuje za správne, okrem iného aj preto, že sa tým bezdôvodne rozštiepi európska jednota.

„Európska komisia a predsedníctvo Rady by mali konflikty riešiť prostredníctvom diskusií, a nie výzvami na bojkot,“ povedal Nehammer. „Dialóg je najdôležitejším predpokladom pokroku a spoločných riešení na všetkých politických úrovniach.“

Holandsko naznačilo, že možno nebude spolupracovať ani pri hone na čarodejnice, ktorý EÚ vedie proti Orbánovi. Holandský premiér Dick Schoof pre denník Telegraaf povedal, že jeho krajina sa bude rozhodovať individuálne, či sa zúčastní na budúcich podujatiach, ktoré bude organizovať Maďarsko.

Schoof, ktorého pravicový kabinet sa ujal funkcie 2. júla, uviedol, že podľa neho Orbán dal jasne najavo skutočnosť, že jeho rôzne stretnutia mierovej misie sú dvojstranné a nereprezentujú EÚ a jej postoje.

„Na bilaterálnej báze si každá krajina môže robiť, čo chce,“ povedal Schoof otvorene.

Luxemburský premiér Luc Frieden sa po stretnutí so svojím holandským kolegom vyjadril podobne. Frieden sa v tlačovom vyhlásení dôrazne postavil proti bojkotu mierových stretnutí, ktoré organizuje Orbán, zo strany EÚ.

„V demokracii sa ľudia medzi sebou rozprávajú,“ povedal šéf kresťanskodemokratickej vlády veľkovojvodstva.

„Postoje Luxemburska k rôznym otázkam sa dajú lepšie tlmočiť, ak bude Luxembursko na stretnutiach zastúpené a bude jasne komunikovať s Maďarmi o svojich hodnotách.“

Uvádza sa tiež, že Orbán sa stretne s Donaldom Trumpom v rezorte bývalého prezidenta Mar-a-Lago na Floride, keďže sa zdá, že Trump je americkým preferovaným kandidátom na mier.

NOVINKA: ???? Donald Trump a Viktor Orbán sa vo štvrtok stretnú v rezorte bývalého amerického prezidenta Mar-a-Lago na Floride.

Maďarský premiér nedávno uskutočnil svoju „mierovú misiu“ s návštevami Ukrajiny, Ruska a Číny pred tohtotýždňovým zasadnutím NATO vo Washingtone pic.twitter.com/f8Vflx1kdY

  • Remix News & Views (@RMXnews) 11. júla 2024

Zdroj

Zdieľať článok

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Akia
Akia
2 months ago

Vivat pro Orbána. Je to opravdový chlap který bojuje za svoji zemi… Nechce fašistické monstra Aby likvidovali životy lidi trmi nesmysly co nám všem cpou