Využime čas vianočný

18/12/2023 | Duchovné pravdy

Ako sa striedajú ročné obdobia, tak sa striedajú aj prúdenia v nás. Jar predstavuje znovuzrodenie, leto dozrievanie, jeseň predstavuje aktívnu prácu a počas zimného obdobia máme možnosť vnútorne sa zastaviť, prehodnotiť svoj život, vstúpiť do seba, oživiť sa duchovne a pripraviť sa na prechod k novému prebudeniu. Počas vianočného obdobia je to ešte mnohonásobne zosilnené, pretože na Zem prichádza Božia láska, ktorú môžeme všetci pociťovať, pretože to cítime vo vzduchu. Teraz nehovorím o 24. decembri, ale o vianočnom období ako takom. Skutočné narodenie Ježiša prislúcha na 29. decembra a teda v tomto období bude k nám láska najbližšie, no nie je to tak, že to bude iba v tento jediný deň. Je to určité obdobie, pretože duchovné deje sa neriadia našim pozemským časom. Spojme si Vianoce s obdobím a nie jediným dátumom. Predstavme si pod pojmom Vianoce opätovné narodenie Lásky na túto Zem. Našou úlohou je nie len z tejto lásky načerpať, ale sa skutočne prebudiť, pretože času je málo. Začína sa rúcať starý svet, a preto vzniká potreba vybudovania nového, takého, ktorý je na obraz Boží. Na to sú však potrební ľudia vedení Božou láskou a svetlom, nie rozumom.

Preto otvorme behom Vianočného obdobia svoje duše dokorán a nechajme sa pohladiť jej lúčmi. Užívajme si vianočnú atmosféru a všetko čo k nej patrí. Vianoce sú o narodení Ježiša, ktorý sám je stelesnením lásky. Precíťme ho ako čistú lásku, ktorou on je a nie ako hmotnú osobu. Týmto spôsobom nás naplní netušeným spôsobom a budeme ním vedení k správnemu duchovnému rozkvitnutiu. Zabudnime na materializmus Vianoc, ktorý sa s tým v dnešnej dobe spája a pristupujme k tomuto obdobiu s otvorenou dušou. Príjmime dary nám ponúkané. Prežime to citom, nech je to skutočne o príchode a prežití Božej lásky v nás. Využime teda tento čas a nezahlcujme rozum zbytočne malichernosťami života.

Daniel & Ivy

Zdieľať článok

Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Marína
Marína
1 year ago

Hromadná modlitba: v ozname je uvedený nesprávny dátum: správne: štvrtok – 22.12. a nie 23.12.

Israismael
Israismael
1 year ago

Krásne vianočné sviatky želám vám, ako aj všetkým Slovákom a celému svetu.

zuzana.
zuzana.
1 year ago

Přeji všem krásné vánoční svátky, svátky klidu a pohody a vám, Daniel a Ivy moc děkuji za vaši práci, překlady a krásné texty.

jirik
jirik
1 year ago

Gulyášovy signály: Péťův vánoční dopis Ježíškovi
https://www.youtube.com/watch?v=93L_E_UoXn4

Jana
Jana
1 year ago

Prajem krásne vianočné sviatky prežité v kruhu najbližších 🎄🎁

Květa
Květa
Reply to  Jana
1 year ago

Děkuji za Vaše zprávy i moudré články, děkuji za Váš čas a přeji všem zdraví, klid a mír